За скандал, възникнал снощи на кръстовището, известно като Попа - на

...
За скандал, възникнал снощи на кръстовището, известно като Попа - на
Коментари Харесай

Протестиращи в София обиждаха и блъскаха младежи. Всичко се разминало без ескалация, според МВР

За скандал, зародил нощес на кръстовището, известно като Попа - на ул. " Граф Игнатиев " и " Патриарх Евтимий ", споделя фейсбук страницата " Хората на София ".



" Десетина възрастни и зрели мъже биха двама преминаващи младежи на възраст към 15-16-годишна на митинга против реорганизацията на бул. “Патриарх Евтимий ”, а пристигналите служители на реда, вместо да разпилян беснеещите мъже, избутаха жестоко момчетата да се разкарат ", пишат от страницата.

Според създателите - те са изразили отвращение от държанието на полицията и така наречен протестиращи се " нахвърлили върху тях вербално ", като някои от тях мощно лъхали на алкохол.

" Смятаме, че всеки има право да стачкува, само че тайфа мъже да се нахвърлят върху младежи (или върху когото и да е), без очевидно младежите да са били нападателни, е неприемливо, както и полицията да оневинява с държанието си такава експанзия.

Трябва ли всички да сме съгласни с митинга им, с цел да не ни бият и заплашват? "

На питане на Клуб Z от СДВР днес дадоха отговор най-общо следното:

На мястото е имало митинг, разгласен авансово.

Тогава към протестиращите са се доближили въпросните двама младежи. И едните, и другите са изпаднали в словесни пререкания.

Пратените по този начин или другояче на мястото поради митинга СПС (специализирани полицейски сили) на Столична дирекция на вътрешните работи са потушили напрежението, без да се стигне до по-сериозна ескалация, споделиха ни от пресслужбата на столичната полиция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР